به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"ابوالقاسم اسماعيل‌پور\"، رئيس پژوهشکده زبان و گويش در نشست تبيين و تشريح پژوهشگاه با بيان اين مطلب گفت: تدوين اطلس زباني يکي از طرح‌هاي ملي پژوهشکده است و بايد تمامي استان‌ها براي تدوين اين اطلس اطلاعات لازم را در اختيار پژوهشکده قرار دهند.

وي افزود: هم‌اکنون 12 هزار نمونه گويشي استان‌هاي کشور ديجيتال شده و اين تعداد به 20 هزار مي‌رسد.

اسماعيل‌پور با اشاره به تدوين کتابچه جامع تدوين اطلس زباني ايران خاطرنشان کرد: تا به حال اطلس‌هاي زباني استان‌هاي کرمان، اصفهان، مازندران، گيلان و سمنان تدوين شده است و تدوين گويش‌هاي ساير استان‌ها در حال انجام است.

برگزاري نخستين همايش ملي زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون موضوع ديگري است که رئيس پژوهشکده زبان و گويش به آن اشاره کرد و گفت: اين همايش همزمان با روز جهاني زبان مادري 31 بهمن ماه گشايش مي‌يابد و تا دوم اسفند ادامه دارد.

به گفته اسماعيل‌پور تهيه 60 مولاژ از کتيبه‌هاي نفيس ايران که در موزه نياوران نگهداري مي‌شود از ديگر اقدامات پژوهشکده است. اين مولاژها در فضاي باز سعدآباد به نمايش درمي‌آيد.

وي تدوين دانشنامه سکه‌هاي ايران، مستندسازي آثار کتيبه‌دار دوران اسلامي، تدوين و چاپ متون باستاني، تدوين مجموعه مقالات کتيبه‌ها و متون دوران اسلامي و مستندسازي گويش‌ کومزاري و طرح واژه نامه اوستا را از ديگر اقدامات پژوهشکده عنوان کرد.

اسماعيل‌پور تصريح کرد: پژوهش در کتيبه‌هاي اورارتو در آذربايجان غربي و کتيبه‌هاي مسجد عتيق شيراز، چاپ کتاب اوستا که آخرين چاپش متعلق به 70 سال گذشته بوده از ديگر کارهايي است که قرار است پژوهشکده در سال جاري انجام دهد.

M/115

انتهای پیام/

کد خبر 1386061135